By Lukáš Janáčik on nedeľa, 14. jún 2015
Category: Nezaradené

Walter Isaacson - Steve Jobs

Steve Jobs

Walter Isaacson

  1. Isaacson je americký novinár a spisovateľ, pôvodom z New Orliens. Bývalý riaditeľ CNN a editor časopisu Time. Okrem biografií „Steve Jobs“ a „Einstein: jeho život a vesmír “ je autorom životopisov Alberta Einsteina, Benjemina Frenkina (americký prezident) a Henryho Kissingera (politik a diplomat)... Teraz žije vo Washingtone D.C. ,kde je riaditeľom amerického inštitútu Aspen.

        Kniha je biografické dielo o živote jednej z najvýznamnejších osobností počítačového priemyslu 20. storočia. Je to jediná kniha na ktorej sa podieľal Jobs osobne. Kniha je o živote chlapca so snom zmeniť svet, čo vyrástol v muža, ktorý to dokázal. V riadkoch jeho života sa dočítate o vzniku prvého Macu , iPhonu , iPodu či o filmoch Toy Story, Autá , Ratatouille a iné. Celé toto dielo je poskladané z vyše štyridsiatky rozhovorov s Jobsom a stovkami rozhovorov so stovkami ľudí čo boli s nim spojený. Ďalej je tam veľa informácií z kníh, novín a iných zdrojov čo zaznamenali niečo z jeho života.

        Mojím názorom je , že mi táto kniha dala najviac zo všetkých čo som prečítal. Na rozdiel od iných kníh sa tento príbeh naozaj stal. Kniha mi ukázala že sa netreba hanbiť či báť. Hlavné je ísť si za svojimi cieľmi. Život jedného človeka mi ukázal, že skutky sú viac ako myšlienky, že neustálou tvrdou prácou a cibrením sa možno stať najlepším a aj nemožné sa stane možným keď má človek odhodlanie. Ja osobne odporúčam, aby ste si túto knihu kúpiť a prečítať. Hlavným dôvodom je veľa cenných informácií a množstvo zaujímavých zážitkov a príbehov zo života Steva Poula Jobsa.

Ďakujem, že ste si prečítali môj článok. Dúfam, že ste sa niečo nové dozvedeli. Naozaj odporúčam, aby ste si túto knihu zakúpili a prečítali. Už viete približne, čo sa v nej nachádza, takže nebudete strieľať naslepo.

Prajem pekný zvyšok dňa :)

Súvisiace články

Leave Comments