A. Lutonského 716/11, Liptovský Mikuláš 031 01, SR
0911 803 335   

Tento projekt ti umožní zostrojiť obvod, ktorý ťa bude upozorňovať na zvukové správanie tvojho psa. Môžeš sledovať intenzitu jeho brechotu a adekvátne reagovať, napr. upokojujícim hlasom.

Ako to funguje?

Prvok snímač zvuk - Sound trigger sleduje intenzitu zvuku v domácnosti. Zaznamenáva teda brechot psa a počet štekov zobrazuje na prvku Number. Prvok threshold pošle signál do prvku CloudBit len v prípade, že je dosiahnutá nastavená hraničná hodnota (napr. 50 štekov). Prvok CloudBit následne odošle prostredníctom služby IFTT správu do tvojho telefónu. Po prijatí správy môžeš počítadlo štekov nastaviť na 0 a to tlačidlom v aplikácii Cloud Control

Použité prvky

USB power (1)

CloudBit (1)

Sound trigger (1)

Ako na to

KROK  1
Ak si to ešte neurobil, tak nastav prvok CloudBit. Inštrukcie sú v angličtine. Ako 14-ročný, by si to už mal zvládnuť. Ak nie, pomôž si google prekladačom.

KROK 2
Teraz nastav prvok Threshold. Najskôr zostav obvod v tomto poradí: USB power + cloudBit + threshold + number. Uisti sa, že prvok CloudBit je pripojený k WiFi (LED na prvku svieti zelenou). Nastav prvok Number do režimu "value".  
Ovládač na prvku Threshold otoč úplne na doraz v smere hodinových ručičiek. Na prvku Number by si mal vidieť hodnotu 00. Na stránke Cloud Control, oddelení "send", posuň ovládač na 20 (alebo požadovaný počet štekov, pri ktorom sa aktivuje obvod). Potom pomaly otáčaj ovládačom na prvku Threshold proti smeru hodinových ručičiek až kým prvok Number nezobrazuje hodnotu 99 namiesto 00. Teraz, keď je ovládač pod hodnotou 20, prvok Number by mal zobrazovať 00 a keď je ovládač nad hodnotou 20, prvok Number by mal zobrazovať hodnotu 99. Zostrojil si spínač, ktorý sa aktivuje pri 20 štekoch. Takže teraz se prvok Threshold nastavený a pripravený na zapojenie do obvodu.

KROK 3
Zostav tento obvod: USB power + sound trigger + number + threshold + cloudBit + split  podľa obrázka nižšie:

KROK 4
Nastav procedúru SMS kanála služby IFTTT. V procedúre (receipt) by malo byť uvedené: IF my littleBits cloudBit is triggered [my dog barks], THEN send me a text message.

KROK 5
Otestuj tvoj obvod. Mal by si dostať textovú správu pri intenzite 20 štekov. Potom asi budeš chcieť resetovať počítadlo štekov. V aplikácii Cloud control stlač tlačidlo. To je všetko.

Použitý materiál

Ďalšie projekty littleBits:

Projekt č.03 - Ovládač kávovaru

Oživ váš nemý kávovar a uvar kávu pre svojich rodičov odkiaľkoľvek.  Ako to funguje? Keď stlačíš tlačidlo vo svojom

Projekt č.04 - Manažér toaleťáku

Toaletný papier je dôležitou položkou každého domáceho inventáru. Vyrob zariadenie, ktoré bude pripomínať, keď jeho zásoba klesne pod určité množstvo. 

Projekt č.06 - Bezdrôtové osvetlenie

Budiš svetlo. Odkiaľkoľvek.  Ako to funguje? Keď stlačíš tlačidlo vo svojom cloudovom ovládači Cloud control na tvojom PC alebo

Projekt č.09 - Dverový odkazovač

Na telefón dostaneš správu, keď niekto stlačí tlačidlo na dverovom zvončeku. Naspäť mu môžeš prehrať hudbu a dať mu tak

Projekt č.11 - Máš novú správu

Kedysi služba AOL v USA oznamovala užívateľom pri prijatí novej elektronickej správy do poštovej schránky " You have got mail".

Projekt č.08 - Sledovač psa

Tento projekt ti umožní zostrojiť obvod, ktorý ťa bude upozorňovať na zvukové správanie tvojho psa. Môžeš sledovať intenzitu jeho brechotu

Projekt č.01 - Dávkovač žrádla

Keď si mimo domu, nezabúdaj na domácich miláčikov a nenechávaj túto prácu na rodičov. Pomôže ti tento WIFI - dávkovač

Projekt č.02 - Šetrná chladnička

Šetrná chladnička šetrí energiu a chráni aj vaše potravinyKaždý z nás občas nezavrie dvere na chladničke. Jednak to škodí peňaženke

littleBits v tvojom FÓNE

Že na čo? Pre inšpiráciu. Aplikácia ti poskytne stovky nápadov, ktoré môžeš ihneď vyskúšať. Môžeš si v nej spravovať knižnicu prvkov, ktoré vlastníš a na základe nej, dostaneš tie najlepšie doporučenia na to, čo sa oplatí vyskúšať. Každý mesiac vyhlasuje spoločnosť littleBits novú technickú výzvu a ten kto poskytne najlepšie riešenie zhrabne ďalšie prvky do svojej zbierky. No a ak vlastníš CloudBit, tak táto aplikácie ti poskytne tvoj ovládací panel, takže všetko čo sa hýbe, svieti, bzučí, ovládaš z "pohodlia" tvojej školskej lavice. Alebo jednoducho odkiaľkoľvek. Neváhaj, sťahuj, je to zdarma.