"Sila" myšlienok -Východný svet

Takže tu máme ďalší deň z čoho vyplýva aj ďalší článoček. V nadpise si môžete všimnúť slovné spojenie Východný svet. Články čo budú mať za nadpisom toto slovné spojene sa nebudú týkať východného sveta ako takého, ale jeho pohľadu na človeka. Dnes by som sa chcel venovať téme "Sila" myšlienok ,ktorá je okrem iného aj odpoveďou na Prochyho otázku k blogu o mníchovi.

Snáď sa Prochy neurazí, keď tú otázku dám aj sem:

Viete, čo sa mi často stáva? Na niekoho myslím a ten človek mi zavolá. Alebo som niekoho veľmi dlho nevidel, stretnem ho, a potom ho zrazu stretávam stále akoby sme bývali vedľa seba. Vie mi to niekto vysvetliť?

Na začiatok si dajme ďalší príklad. Poznáte tých večných pesimistov s pesimistickými rečami, že sa niečo stane a potom keď sa to stane, hovoria , že to vraveli? Čo sa to vlastne deje? Vysvetlenie je vcelku jednoduché no väčšina ľudí mu neverí už len z princípu ako aj množstvu iných vecí z týchto oblastí, pritom bulvárne denníky berú za pravdu ako kresťan sväté písmo. 

Teraz však už samotnému vysvetleniu. V našom mozgu máme veľké množstvo myšlienok. Niektoré sú vedomé iné zas podvedomé, spolu však tvoria sto percent.  POZOR!!! Teraz prichádza pojem, ktorý si všetci zapamätajte, pretože ho budem ďalej používať a to jest hodnota pravdepodobnosti(ďalej iba HP). Čo to je?  Keby sme mali v hlave len jednu jedinú myšlienku tak HP tejto myšlienky je 100%. Inak povedané ak by sme v hlave mysleli len na to aby bolo v reštike, do ktorej sa zajtra chystáte, vaše obľúbené obedové menu, tak tam bude zajtra vaše obľúbené obedové menu. Moc jednoduché, nie? Takto by to asi vypadalo keby ste bol jediny človek čo by na to myslel, alebo myslel na niečo čo to obedové menu ovplyvňuje, inak povedané že ak budú dvaja iný ľudia, ktorí myslia na ich obľúbené obedové menu, tak máte smolu-prehlasovali Vás. Nie je to teda, až také ľahké :) Čo však môžete urobiť, preto aby bolo vaše HP čo najvyššie? Nepremýšľajte nad zbytočnosťami, ale teraz vážne :)

Toto je vaša pomyselná izba v ktorej sa práve pomyselne náchádzate:

b2ap3_thumbnail_room.jpg

Váš mozog teraz rozoznáva všetky objekty na ktoré sa práve pozeráte, všetky vankúše ich farbu, všetky knihy, poličky, koberce , obrazy... Jedna izba a obrovské množstvo myšlienok. Čo s tým? Odpoveď je opäť jednoduchá. Zavrite oči.

b2ap3_thumbnail_cierna.png

Práve ste to obrovské množstvo myšlienok vypli. A ich HP sa rozdelila medzi všetky ostatné. Pre lepšiu predstavivosť? Máte sto myšlienok a na každú myslíte rovnako. Z toho 50 myšlienok tvorí obraz na, ktorý sa pozeráte. Keď zavriete oči máte už iba 50 myšlienok, ale každá má dvojnásobnú hodnotu HP. Dúfam, že to moje vysvetlenie stálo aspoň za prečítanie :) Želám vám príjemný zvyšok dňa, vysoké HP a Sajonara.

foto: digitalbob8