Reflexná masáž nôh-východný svet

Vonku svieti slniečko, modrá obloha(viete prečo je obloha modrá?), teplota tak 2°C, to je ten správny čas napísať ďalší článoček s tématikou východný svet. Dnes by som sa chcel venovať konkrétne reflexnej masáži nôh. Je to veľmi spoľahlivá metóda diagnostikovanie problémov v našom tele. Okrem toho touto metódou môžte aj liečiť postihnuté orgány, kosti... Táto metóda funguje vďaka reflexným plôškam na nohách, ktoré sú prepojené s konkrétnymi orgánmi, kosťami...

Reflexná plôžka je plocha na ktorej sú tlakové body prepojené s určitou časťou tela. Telo sa na chodidlách premieta takto:

b2ap3_thumbnail_reflection.gif

Predtým ako začnem popisovať konkrétne plôšky, treba vedieť ako vlastne ich masírovať. Na reflexnú masáž využívame naše palce, pretože nimi vieme hýbať skoro z každého uhlu. Reflexnú plôžku vždy stláčame palcom najprv príjemne a až potom pritlačíme. Tento hmat sa nazýva aj láskavo-vtieravé stláčanie.

Na začiatku masáže stláčame takzvaný au bod(bráničný nerv), aby sme ukázali najväčšiu možnú bolesť ,10 bodov z desiatich, pri reflexnej masáži. Pri stláčaní au bodu nepoužívame láskavo-vtieravé stláčanie, ale stály tlak(nebojte sa poriadne pritlačiť). Au bod sa nachádza na pravom palci na nohe(viď obrázok).

b2ap3_thumbnail_au-bod.jpg

 

Pri stláčaní ďalších reflexných plôšok, potom "pacient" hovorí na stupnici od jedna do desať, akú bolesť pociťuje. Teraz prejdime ku konkrétnym reflexným plôškam.  

martin_plosky.jpg

Na obrázku je základných 33 reflexných plôšok. Ak ste si už nahmatali au bod, tak teraz skúste aspoň zopár plôšok z obrázka. Ak vás niektorá plôška po stlačení dosť bolí mali by ste ísť si vyšetriť daný orgán alebo orgán ovplyvňujúci ho(o tomto budem písať v úvode do TČM). Pokiaľ reflexná plôška je veľmi citlivá, tak ju nemasírujte láskavo-vtieravým stláčaním, ale iba jemne pretierajte palcom.

Ako je to so všetkým tak na obrázku to vypadá pekne a jednoducho no nájsť tie plôšky na reálnych nohách, na to treba cvik a skúsenosti.  Pokiaľ máte základy ľudskej anatómie tak si reflexné plôšky zapamätáte oveľa ľahšie. Takže šup šup študovať a diagnostikovať. Prajem pekný zvyšok dňa veľa úspechov v hľadaní reflexných plôšok a úspešnú a včasnú pomoc vašej rodine a vlastne všetkým :) SAJONARA :)