Najškaredšie zvieratá sveta

V dnešnom blogu Vám ukážem že zvieratá nie sú len roztomilé, ale niektoré druhy aj poriadne škaredé. Matka príroda sa naozaj vyhrala do sýtosti, niektorých obdarovala priam neuveriteľnou roztomilosťou a niektorých obdarovala trochu menej, veď pozerajte:

 

 

Mata Mata 
Mata Mata je korytnačka, ktorá žije v Južnej Amerike, konkrétne v Amazonke. Je známa tým, že ma dlhý krk a plochú hlavu, ktorá je zarastná kožnými výrastkami. Vyrástky na hlave v tvare vyrastajúcich rias a výrastky na panieci sú jej paradoxne na nič. Aj keď ide o vodnú korytnačku, nevie plávať. 

b2ap3_thumbnail_mata-mata.jpg

 

 

Ryboš lysý

Je to hlodavec, ktorý žije vo východnej Afrike. Je nahý a vypadá ako zmes krtka a myšy. Toto čudné zviera už dlhší čas pozorujú viacerí vedci, pretože má veľmi zaujjímavé sociálne návyky. Napríklad, kráľovná šikanuuje ostatných zo spoločnestva, aby si zachovala autoritu. Momentálne je ryboš chránený a záchranári sa obávajú či sa ho podarí zachrániť.

b2ap3_thumbnail_rybo.jpg

 

Žralok Owstonov

Ide o žraloka, ktorý žije v hĺbke od 270 do 960, ešteže v týchto hĺbkach nehrá vzhľad žiadnu rolu. Dorastá do dĺžky 3,85m a váži cez 160 kg. Čo je nezvyčajné má rypák, ktorý nemá žiadne využitie. Žralok žije na našej zemi niekoľko milónov rokov a podľa fosilí sa jeho zhľad vôbec nemenil.

b2ap3_thumbnail_shark.jpg 

Podkovár krpatý

Podkovár krpatý, alebo podkovár  je malý druh netopiera z rodu podkovár. Do rodu podkovárov patrí oprávnene, pretože jeho nos má blanistý výrastok v tvare podkovy. Nachádza sa v Severnej Amerike, Strednej Azií a v Južnej a Strednej Európe. Žije taktiež v Česku a Slovensku. 
Živý sa motýľami, ale aj škodlivým hmyzom- preto je užitočný.

b2ap3_thumbnail_andrej_alena_187614.jpg

 

 

Krtko hiezdonosý

To čo je tam kde mala byť hlava je mimoriadne citlivý nos. Tento krtek obýva severoamerický kontinent. Na rozdiel od klasického krtka potravu získava v jazierkach a potokoch. Na nose má 22 ružových výrastkov, pomocou ktorých vyhľadáva pod vodou larvy hmyzu a iné malé živočíchy. Vrátane chvosta meria 20 cm.

b2ap3_thumbnail_677667.jpg 

Morské prasa

Táto obluda patrí medzi len nedávno objavené druhy. Okrem nechutného zjavu má aj zopár netradičných vlastností. Napriek tomu, že patrí medzi morské živočíchy, nemá žiabre. Jej spôsob ochrany je tiež pekne nechutný, na útočníka vyvrhne časť svojich vnútorných orgánov, ktoré ho zalepia.

b2ap3_thumbnail_prasa.jpg

 

Chrestivec pretiahnutý

Potvora, ktorá sa taktiež nazýva aj netopieria ryba žije v moriach Kostariky. Má na jasnočerveno sfarbené pery,ktoré vyzerajú ako namaľované. Tento živočích nevie plávať a iba si tak vykračuje po dne.

b2ap3_thumbnail_chrestivec.jpg

 

Sliznatá ryba 

Táto ryba sa stala maskotom spoločnosti za ochranu škaredých zvierat. Tento bizardný tvor žije pri pobreží Austrálie a Tasmánie v hĺbke 600 až 1200m. Živí sa krabmi a homármi. Zaujímavosťou tejto ryby je aj okrem vzhľadu fakt že jej želatínové telo má menšiu hustotu ako voda. Ohrozenie tejto ryby spočíva najmä v tom že sa zamotáva do rybárskych sietí, a tak sa stáva vedľajším úlovkom. 

b2ap3_thumbnail_blob-fish.png

b2ap3_thumbnail_blobfish.jpg

 

Dúfam, že Vás z tých príšer nerozbolela hlava a brucho samozrejme. :D

By Patrik